Algemene voorwaarden van FRONTZ

 Algemeen
- Verkoper - Frontz B.V.
- Koper – de afnemer van producten van verkoper

Voorwaarden
- De algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke overeenkomst, welke koper en verkoper schriftelijk zijn aangegaan.

Bij opdracht
- Alle offertes hebben een geldigheidsduur van drie maanden.

Garantie fronten
Op onze producten is een garantie van 2 jaar van toepassing. Mocht je na ontvangst het product zelf hebben beschadigd of- aangepast, dan vervalt deze garantie. FRONTZ bv is verantwoordelijk voor het product tot de klant onze producten in ontvangst heeft genomen. Een uitzondering op de garantie zijn onze massief triple houten fronten, zowel in bamboe als eiken. Hout is een natuurproduct. Door te kiezen voor van een drie-laags houtproduct, hebben we de kans dat de natuur ons tegenwerkt zoveel mogelijk uitgesloten. De koper is op de hoogte dat hout een natuurproduct is en daarmee ook met de werking van hout. De juist luchtvochtigheid, namelijk tussen de 40 en 45%, in de woning en/of tijdelijke opslag is hiervoor van groot belang. 
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan staaltjes. Alle stalen zijn een kleurindicatie. Wat betreft het hout, zowel houtfineer als het triple massief hout, is elke boom uniek. Een staaltje kan dus afwijken van het front dat je ontvangt. Elke boom en elke batch is anders. En kan dus anders van kleur en tekening zijn.

Website producten
Aan al het beeldmateriaal zichtbaar op onze website, kunnen geen rechten worden ontleend.

Het produceren van de fronten
De maatvoering, zoals geaccordeerd in de opdracht, al dan niet op basis van Ikea planner of andere tekeningen, zijn bepalend voor productie. Mocht bij installatie blijken dat deze maatvoering niet juist is, ligt de verantwoording en de daarmee te maken extra kosten bij de koper. 
Duidelijke prijzen en betalingsvoorwaarden
Alle genoemde prijzen van de producten van FRONTZ bv zijn inclusief 21% btw. Een aanbetaling van 50% wordt bij opdracht in rekening gebracht. De 2e factuur van 40% ontvangt u 2 weken vóór de levering van uw fronten en na levering de laatste 10%. De levertijd is 6 tot 10 weken na betaling van 1e factuur. Als wij het vermoeden hebben dat de koper niet kredietwaardig genoeg is of het vermoeden is dat er moeilijkheden met de betaling kunnen voordoen, dan behouden we het recht om te wachten met het uitleveren van de bestelling totdat de volledige betaling heeft plaatsgevonden.

Verzending
Voor verzending van kleine leveringen, zoals handgrepen en samples, worden verzendkosten in rekening gebracht. De verzendkosten binnen Nederland zijn afhankelijk van het formaat en het gewicht. Voor leveringen boven de 30kg of naar het buitenland worden leveringskosten vooraf afgesproken.

Advisering
Frontz is graag bereid om te adviseren bij het project. Hiervoor berekenen wij advieskosten t.w. 85,00 euro inclusief per uur.
Dit geldt voor o.a.
- Advies in het ontwerpproces
- Bij projectbegeleiding
- Bij het maken van “boodschappenlijsten”
- Bij maatwerk

Leveringsvoorwaarden maatwerk producten
We starten met de productie of inkoop na ontvangst van de 1e betaling voor de opdracht. Dit betreft: fronten, panelen, plinten, handgrepen en bladen. We hanteren een levertijd van 6 tot 10 weken. FRONTZ bezorgt tegen vooraf afgesproken bezorgkosten of je kunt de bestelling ook zelf afhalen bij Frontz. Zodra de bestelling klaar staat in onze werkplaats, nemen wij contact met u op over de exacte leverdatum. Mocht er na overeenkomst van opdracht een aanvulling of nalevering nodig zijn, dan is dit weer een aparte opdracht met een andere leverdatum.

Retournering maatwerk
Na geaccordeerde opdracht en levering hiervan, zoals fronten, panelen, plinten en bladen kunnen niet worden gerestitueerd.

Leveringsvoorwaarden kleine leveringen
Handgrepen en samples leveren we binnen 2 tot 10 werkdagen. Indien deze levertijd niet gehaald kan worden, laten we dit zo snel mogelijk weten. Pakketten tot 30kg worden tegen de dan geldende bezorgkosten in overleg aan de deur afgeleverd. Onafgehaalde pakketten worden geretourneerd aan FRONTZ. Deze retourkosten worden in rekening gebracht aan koper.

Retournering kleine leveringen
Handgrepen en samples mogen worden geretourneerd binnen 14 dagen na ontvangst. De kosten van het retourneren zijn voor eigen rekening. Om de retour gestuurde producten te kunnen accepteren moeten de producten ongebruikt zijn en in dezelfde staat zijn als bij versturing. Blijkt bij controle van je retour dat dit niet het geval is, dan vervalt onze verplichting op genoemde retourvoorwaarden.

De betaling van het geretourneerde product vindt zo snel mogelijk na ontvangst en met een maximale uitbetalingstermijn van 30 dagen. Indien de producten beschadigd geleverd zijn of niet overeenkomen met datgene dat bij FRONTZ was besteld, zijn deze kosten voor FRONTZ.

Ons retouradres:
FRONTZ bv
Jan Tademaweg 13
2031CT Haarlem
Nederland

Privacy
Om de bestelling goed te kunnen verwerken vragen we de persoonlijke contactinformatie. Als de bestelling is geplaatst, gaat de contactinformatie in onze database. Wij gebruiken deze informatie alleen binnen FRONTZ en wordt niet vrijgegeven aan derden zonder uw toestemming